Wallpub??

donderdag 14 februari 2019 21:21

Wallpub

Wat is dat? Wallpub? Een nieuwe hippe kroeg op de Wallen? Helaas moet ik de kroeggangers teleurstellen. Het is de naam van een soort lessenaar, een boekenstandaard of pupiter waar ik mij al meer dan een jaar redelijk veel mee bezig houdt. Soort obsessie? Niet helemaal geloof ik, maar zoals met alle dingen waarmee ik doende ben bijt ik me er uit pure maakdrift in vast. De aanleiding was eigenlijk mijn boekenkast waarin zoveel foto en kunstboeken staan die zelden meer op de salontafel terecht komen. Zou het mogelijk zijn een groot boek met goeie repro’s verticaal aan de muur te bevestigen? 

Verlos je mooie boeken eens een keer van de plank, hang them!

Gezocht op internet naar een oplossing, die waren er wel in de vorm van allerlei pupiters, maar bij geen van allen kon je het boek goed verticaal neerzetten. Daar was de uitdaging dus en het experimenteren begon. Het probleem zat eigenlijk in de bladzijden, die zodanig vast te klemmen dat het boek niet beschadigd werd en het klemsysteem zich aanpast aan de dikte en grootte van het boek. Ook moeten de bladzijden niet verschuiven op de basisplaat. 

Na vele varianten is uiteindelijk de Wallpub (Wall publisher) ontstaan en die ik ook maar meteen als model  bij BIOP geregistreerd. Je moet ook wel een beetje geloven in je creatie...

Met deze versie van de Wallpub kunnen boeken met een rugdikte van maximaal 8 cm en een formaat van 45 cm breedte. Dan heb je al een aardig dingetje aan de muur van ruim 90 cm breedte. En elke dag een andere prent. Of op de boekenplank of tafel, want bij dit ontwerp zitten twee losse steunen om de Wallpub schuin te zetten als een lessenaar. Die twee steunen zitten opgeborgen aan de achterkant voor als de Wallpub aan de muur bevestigd wordt.

Materialen die gebruikt zijn: Aluminium, Rvs, Pom(delrin), polycarbonaat, rubber, multiplex en klitteband. Zie verder de Diversen pagina op de site. 


Terug naar website

Froala