Noottang

donderdag 4 juli 2019 09:36

Naar noottang website:  https://www.noottang.nl

Toch maar weer eens de walnotenkraker opgepakt. De rvs voorgangers, de Walnutkey, (zie diversen)een simpele sleutel om de noot zonder kraken te openen en de schroef en tangversies hebben geleid tot een nieuwe tangversie.


Uiteindelijk bleek een uitvoering met een tangprincipe voor mij de beste oplossing. Het gebruik van de drie ringen blijft gehandhaafd. 

De noot blijft goed op zijn plaats tijdens het kraken en geeft ook een goed kraak resultaat. Bovendien blijven, de drie ringen, het uitgangspunt in dit design sterk aanwezig. 

Nu heb ik naast het rvs ook notenhout gebruikt in een van de tangarmen. De bolvorm aan het eind accentueert en repeteert het cirkeldesign van de tang.


De tangarmen zijn lang gemaakt om een effectieve hefboomwerking van de tang te verkrijgen

Noottang upgrade 01

Aan de tangarmen moest wat veranderen, de vormgeving klopte niet van de met notenhout beklede arm ten opzichte van de rvs-delen.

Dat moest strakker en ergonomisch beter. Na onderzoek (vele varianten in grootte en vorm) bleek een cilindrische vorm met een zuiver ronde bal het beste te zijn.

Vooral de balvorm past beter in de palm van de hand, zeker als je meer kracht moet zetten voor een harde noot. Je gebruikt dan 

de uiteinden van de tangarmen om meer hefboomkracht te krijgen.

Door deze wijzigingen is het ontwerp evenwichtiger geworden. Ik heb de bal ook aan het einde van de rvs arm geplaatst met een tussenruimte

waardoor de bol vrijstaand wordt en er een betere relatie gelegd wordt met de rvs tangringen.



Naar noottang website:  https://www.noottang.nl

Terug naar website

Froala