Lakenvelders 02

maandag 24 augustus 2020 10:00

Lakenvelder 3

In navolging van schilderij Lakenvelder 2, heeft het derde idee vorm gekregen. Wat precies de beweegredenen zijn kan ik niet goed omschrijven.

Het ontstond. Wel speelt het primaire uitgangspunt, de verhouding mens, dier en universum weer een rol.

Bij het schilderen merk ik dat het moeilijk is om de vormgeving niet verder te vereenvoudigen of te abstraheren. Die neiging heb ik sterk om meer tot de kern te komen en ook uit compositorische overwegingen.

Ik leg echter de beperking op om heel voorzichtig mee om te gaan, er kunnen  immers te veel voor mij belangrijke details verloren gaan. Je kunt ook doorgaan met vereenvoudiging tot er weinig beeld meer overblijft.

Het punt is een goede balans te vinden en dat is moeilijk maar hierdoor blijft het zoeken een uitdaging voor mij om verder te kwasten..


In Lakenvelders 3 heb ik o.a. de liggende figuur veranderd. Deze figuur was veel te ver doorgewerkt en een wat lome uitstraling, waardoor het volledig krachtloos is geworden. De komt doordat ik me teveel heb laten leiden door het figuratieve element, te naturalisties. De penseelvoering moet veel directer en met meer kracht ingezet worden. Het expressievere resultaat staat me veel meer aan..


Lakenvelder 3 nieuwe versie


Klik hier als je wilt reageren op Lakenvelder 3

Terug naar website


Froala